Uitgelicht (1): Het Dakhuis

Uitgelicht (1): Het Dakhuis

23 juli 2014

We hebben dit jaar voor het eerst een dak op het dak! Dat was eigenlijk een verplicht nummertje voor de vergunning, maar inmiddels willen we niet liever meer! Dankzij ons designteam staan we ook in de regen lekker hoog en droog! 

Ontwerp

Erik Stehmann, Casper Tolhuisen en Arno Geesink sloegen deze lente de handen in één en en maakten zich druk om het ontwerp en realisatie van een lichtgewicht en demontabele overkapping met minimaal gebruik van duurzaam materiaal. Het resultaat mag er wezen: 32 identieke delen vormen samen een flexibele en lichtgewicht constructie van 8 bij 9(!) meter. Hij is snel en overal te plaatsen zonder hulp van grote machines, een paar handige harries met een accuboor klaren het klusje! 

Materialen
Het in Arnhem verduurzaamde Plato hout (zonder toevoegingen) paste precies bij onze uitgangspunten, net zoals het brandwerende kassenfolie van Atoplan.

Speciale dank
Speciale dank gaat uit naar Rob Groenendijk van 3CBouwadvies. Hij zorgde voor een goede nachtrust door de draagconstructie voor ons door te rekenen. Ook dank aan Joris van den Heuvel en alle andere bouwbazen die hebben meegeholpen om deze loeivette overkapping in elkaar te timmeren, dankjulliewel!