Daknieuws! (3): Nog 3 weken!

Daknieuws! (3): Nog 3 weken!

11 mei 2015

Met hulp van meer dan honderd enthousiaste stadsbewoners en ondernemers wordt het betonnen parkeerdek dit jaar van 2 juni t/m 2 augustus alweer voor de vierde keer omgetoverd tot een levendige stadstuin. 

Roof Garden Arnhem by TAPE
TAPE is de afgelopen jaren in staat gebleken de Arnhemmers te verrassen als een originele espressobar, exporuimte en café met een creatief programma. Met dezelfde originaliteit en enthousiasme gaat TAPE deze zomer aan de slag op het dak. TAPE programmeert en experimenteert er lustig op los en creëert samen met enthousiaste stadsbewoners en ondernemers opnieuw een heerlijke zomerse plek op hét dak van de stad!

Wat zijn de nieuwe plannen? 
In het kort: meer dak, meer programma en meer groen. Er wordt meer gebruik gemaakt van de 7e verdieping van het dak. Niet alleen om het groen meer de ruimte te geven, maar ook om plaats te maken voor een heuse podiumunit. Een geïsoleerd podium waarin muziek gemaakt wordt en films te zien zullen zijn zonder dat de buren last van lawaai hebben. Leuk weetje: het podium wordt gebouwd van oud materiaal van de steigers van de Eusebiuskerk.

Programma
De hele programmering wordt overgoten met een pittig tapesausje. Zo is er meer aandacht voor expiriment en beeldende kunst. Dat wordt direct zichtbaar gemaakt door een grote kunstmuur van 6 x 3 meter, die elke zaterdag door een andere kunstenaar wordt beschilderd.  

Wat goed is dat blijft
Roof Garden Arnhem staat bekend om de goede sfeer en die willen we natuurlijk behouden. Na een drukke dag staat ook dit jaar elke avond de bekende dakhap weer klaar. Bereid door de beste Arnhemse chef-koks die met groenten van eigen dak de lekkerste maaltijden voorschotelen. Niet alleen de maaltijden zijn regionaal, ook het drankassortiment is veelal regionaal of biologisch. Alle energie die Roof Garden Arnhem gebruikt, wordt zelf opgewekt door middel van zonnepanelen. Copernico is één van partijen die Roof Garden Arnhem daarbij gaat helpen.

Kortom: Voor iedereen die van zon, muziek en ontspanning houdt, is Roof Garden Arnhem ook dit jaar weer dè plek om de zomer door te brengen! 

Praktische informatie
data: 2 juni t/m 2 augustus
openingstijden: maandag gesloten, dinsdag t/m zaterdag 11:00 – 01:00, zondag van 12:00 – 23:00
locatie: Dak van Parkeergarage Rozet, Langstraat 10 Arnhem. 
ingang: Kleine Oord, zijde Aardvarken